30 mai 2024

Route 68

Înfruntă convențiile, trăiește autentic, fii în pas cu nonconformismul!

Cum este clasificata vita de vie?

Vita de vie a fost cultivata de mii de ani in principal pentru productia de vin, una dintre cele mai populare si consumate bauturi alcoolice din istorie. Avand in vedere acest lucru, tot mai multe soiuri au fost dezvoltate si introduse pe piata pentru a satisface o cerere cat mai diversificata din partea oamenilor.

In ziua de azi, vita de vie este plantata in curtile oamenilor atat pentru productia in casa de vin sau consumul lor in stare proaspata, cat si in scopuri ornamentale. Atunci cand doriti sa plantati si dumneavoastra in propria gradina una sau mai multe vite de vie, va fi esential sa cunoastesti rolul fiecareia si modul in care o puteti utiliza, astfel incat sa obtineti rezultatele dorite.

  1. Strugurii de vin

Strugurii de vin se bucura de o notorietate crescuta, cat si de o diversitate incredibila de soiuri, fiind utilizati in principal pentru vinificatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca au anumite caracteristici ce favorizeaza producerea unui vin de calitate superioara, precum un nivel specific de zahar, aciditate, tanini si asa mai departe.

De la aroma inconfundabila si indrazneata a celebrului Cabernet Sauvignon, pana la aroma delicata si nuantata a speciei Sauvignon Blanc, vita de vie pentru vin reprezinta o cale excelenta prin care puteti si dumneavoastra sa produceti pe cont propriu un vin deosebit.

  1. Struguri de masa

Acest soi este crescut special pentru a fi consumati in stare proaspata. De cele mai multe ori, strugurii de masa au boabele mai mari, au o aciditate mai scazuta, si sunt mai suculenti. Aveti la dispozitie o gama larga din care puteti alege, atat negri si albi, cat si roze, avand astfel posibilitatea de a-i consuma atat in stare proaspata, cat si sa ii incorporati in diverse deserturi sau sa ii conservati sub forma de compot. Anumite soiuri de vita de vie pot produce struguri fara samburi, precum Attica sau Aprine, putandu-va avantaja considerabil mai ales daca doriti sa ii introduceti in diferite preparate culinare.

  1. Vita ornamentala

Vita de vie ornamentala este cultivata in general pentru atractivitatea lor estetica remarcabila. Aceste soiuri sunt apreciate pentru frunzisul incredibil, cat si pentru florile deosebite. Ele pot fi utilizate pentru a decora intr-un mod unic gradina, oferindu-va posibilitatea de a va bucura de nuante unice primavara, vara, dar mai ales toamna. Este important de mentionat faptul ca aceaste plante cresc foarte rapid si necesita sa fie ingrijite corespunzator pentru a evita aparitia bolilor sau a aglomerarii excesive.

Vita de vie este o planta ce a fost si inca este apreciata substantial pentru fructele sale pline de aroma si gust, cat si pentru abilitatea lor de a putea fi consumate atat in stare proaspata, cat si sa fie transformate in vin. Nu trebuie sa aveti o podgorie pentru a incerca sa realizati propriul vin sau sa va bucura de struguri de cea mai inalta calitate, ci puteti cu doar cateva bucati sa creati un spatiu incredibil din punct de vedere estetic, dar mai ales productiv.